Barberingstips

Her vil vi legge ut tips for hvordan du oppnår den perfekte barberingen.

 

Tips 7

 

Sett av god tid til barberingen

Å forhaste seg gjennom barberingen er en vanlig måte å mishandle huden på. Barbering kan være traumatisk for huden, særlig for personer med sensitiv hud. En av de beste måtene å sikre en komfortabel og tett barbering på, er å ta seg god tid. Sett av tid nok til å la hårene bli bløte og myke, og til at barberingsproduktene du bruker får tid til å virke optimalt.

  

Tips 6

 

Bruk en god etterbarberingskrem

Siden du fjerner det øverste hudlaget i i området du barberer, er det svært viktig å pleie huden godt etterpå. En god etterbarberingskrem er ideell for å tilføre tapt fuktighet og berolige huden. 

 

Tips 5

 

Skyld og vask ansiktet godt etter barbering

Etter barbering, når huden er ekstra sart og følsom, vask det barberte området godt med varmt vann. Bruk gjerne en god ansiktsvask og skyll deretter med kaldt vann for å lukke porene. Tørk ansiktet med et rent håndkle – dytt det inn mot ansiktet, ikke gni.

 

Tips 4

 

Bruk en god barberingskrem

For best mulig barbering er det lurt å bruke en barberingskrem med fuktighetsgivende egenskaper og som gir god glid for barberhøvelen. Hovedformålet med barberingskrem er å smøre overflaten som skal barberes for å gi god glid og lite motstand for barberhøvelen, men gode kremer bidrar også med å forsegle fuktigheten i hårene slik at de holder seg fuktige, myke og klare for kutting. Vi anbefaler å la kremen virke i minst et minutt før du begynner barberingen.

 

Tips 3

 

Barber deg i hårenes vekstretning

For optimal barbering anbefaler vi at du barberer deg i hårene vokser. Ved ansiktsbarbering, start fra siden, deretter barten og til slutt haken. Håret på haken er det tøffeste i ansiktet, så å barbere dem til slutt gir dem mest tid til å myke seg opp av barberingskremen.

 

Å barbere seg mot hårene gir en tettere barbering, men har to ulemper:

  1. Det er en fin måte å donere blod på
  2. Du risikerer å kutte hårene under hudoverflaten, noe som kan resultere i inngrodde hår – hårene gror inn i vevet rundt i stedet for ut av porene, noe som resulterer i inflammasjon og mulig betennelse.

 

For å unngå disse problemene anbefaler vi igjen å barbere seg ”med hårene”. Hver person har sitt eget vekstmønster i ansiktet. Hvis du er usikker på vekstmønsteret ditt, la skjegget gro noen dager og se selv i speilet. Her er et interaktivt kart du kan benytte for å kartlegge skjeggveksten din.

Du må også la høvelens skarpe blader gjøre arbeidet – ikke press hardt da dette kan resultere i inngrodde hår og barberingsutslett. Hvis du vil ha en enda tettere barbering kan du gjenta barberingsprosessen på nytt, men pass på å ikke barbere deg for mye. Det kan medføre irritasjon og utslett for huden.

  

Tips 2

 

Bytt barberblader ofte

Bytt blader ofte. Selv om et barberblad kan holde seg skarpt selv etter mange uker med hyppig barbering, bør du ikke vente for lenge med å unne deg et nytt blad. I barberblader samler det seg nemlig hundretusenvis av bakterier som kan føre til utslett og kviser. Varme og fuktige baderom gir ideelle vekstvilkår for bakterier, og på bare 20 minutter kan antall bakterier doble seg. Den eneste måten å bli kvitt bakterier på er å enten sterilisere barberbladet i alkohol, eller koke bladet. Da dette er omstendige prosesser, anbefaler vi heller at du bytter barberblader ofte, og ikke sjeldnere enn annenhver uke. Medlemmer av Barbermesteren får fire blader hver- eller annenhver måned for å gjøre det enkelt og billig å bytte blader ofte.

 

Tips 1

 

Fukt området du skal barbere

Hår kan absorbere fuktighet tilsvarende mer enn 30% av sitt eget volum. Hår som har trukket til seg vann blir betydelig svekket og derfor mye enklere å kutte. Å dusje før du barberer deg er en fin måte å sørge for at hårene er godt fuktet, men dersom å dusje ikke er et alternativ, kan det å holde et fuktig og varmt håndkle mot området som skal barberes i et par minutter gjøre samme nytten. Unngå å barbere deg med kaldt vann eller tilføre barberingsprodukter som krem, skum eller gel rett på tørr hud da dette er en av de vanligste årsakene til barberingsutslett og sår hud.